Mikor és milyen klímát szereltessünk be?

Akik ősszel és télen szereltetnek klímát sokszor jól járnak, mert rendkívül kedvező áron és nagy választékban kaphatnak klímát.
Mikor és milyen klímát szereltessünk be?

Ilyenkor a forgalmazók már az új típusok érkezését várják és ezért jelentős kedvezményt tudnak adni a kifutó modellekre. Ilyenkor még a beszerelés is simábban megy, a szerelők nem fáradtak bele a hajtásba, és még nincs hőség amikor azért nehezebben megy a szerelés. A nehezebb, bonyolultabb munkákat nyáron nem nagyon fogadják el mert válogathatnak a munkákban.

Nagyon sok esetben, amikor már nagyon sürgős a klíma beszerelése és nincs szakember, akkor az ismerős ismerőse éppen ráér, viszont rövid idő után kiderül, hogy nem igazán működik úgy, ahogy kellene. Kereshet a tulajdonos egy igazi szakembert aki kijavítja a hibákat, ezért időben kell gondolkodni a klímaberendezés beszereléséről.

Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogy mikor és ilyen klímát érdemes beszereltetni otthonra.


Mikor van értelme klímát beszereltetni?

A legmegfelelőbb időszak a szeptember-november és a január-február, ősszel vége a főszezonnak, év elején még nem indul a szezon, így jobb munkát kedvezőbb áron lehet kapni, márciustól pedig már indul a szezon, főszezoni árakon.

Aki tudja, hogy meleg a lakása, ne várja meg a nyári csúcsot, mert olyankor gyorsan csak olyan klímaszerelőt lehet találni, aki nem túl jó a munkájában, vagy még kezdő, ami szintén nem túl bizalomgerjesztő sokak számára.

Alapvetően a klímaváltozás, az éghajlat melegedése, egyre inkább szükségessé teszi az otthonunk hűtését is a fűtés mellett. A hosszú, forró nyarak miatt egyre inkább elkerülhetetlen a közösségi épületek mellett, a lakások, házak hűtése, hogy biztosítani lehessen a napi tevékenységek végzését, és a pihenést.


Szigetelés után is szükséges a klíma?

A külső szigetelés miatt a ház nyáron nem hűl ki éjszaka. A panellakások szigetelése után a lakásokat a szigetelés nem engedi lehűlni, melegen tartja, így a szigetelés után válik szükségessé igazán a klíma beszerelése.

Alapvetően a szigetelt házak egy héttel később melegszenek fel, mint a tégla házak, viszont a nyár végéig sem hűlnek vissza, ha nem segítenek lehűteni a klímával. Ha a klíma beszerelés után szigeteljük a házat, akkor a klímát le kell szerelni és a szigetelés elvégzése után úgy kell visszarakni, hogy a klíma kültéri egysége mögött legalább 20 cm hely maradjon a szellőzésre, a már fent lévő klímát nem szabad körbeszigetelni, mert romlik a hatékonysága és könnyebben meghibásodik.

A külső szigetelés kialakítása alatt, ki lehet építeni a klíma csövezését akkor is, ha egyenlőre nem vásárolunk klímát, mert az előcsövezés költsége minimális a szigetelés egészéhez képest, viszont nagyon praktikus a későbbi felszereléskor.

Nem csak hűtésre, de klímaberendezéseket fűtés céljából is lehet vásárolni a Klíma Markt webáruházában. Nagy előnyük, hogy többféle márka, többféle termékéből válogathatunk, így sem teljesítmény, sem pedig kinézet miatt nem kell kompromisszumot kötni.

Összegezve

Ha klímaberendezést szeretnénk beszerezni, akkor a legjobb, ha a nyári főszezon után szereltetjük be, mert jó áron, jó szakembereket tudunk választani a munkához. Mindenképpen gondoljuk át, hogy hova és mekkora teljesítményű eszközt szereltetünk, hiszen egy nagyobb családi ház esetében nem lesz elegendő egy kisebb berendezés. Itt jobb megoldás, ha több helyre rakatunk belőle.

Kapcsolódó cikkek

Mikor és milyen klímát szereltessünk be?

Mikor és milyen klímát szereltessünk be?

Akik ősszel és télen szereltetnek klímát sokszor jól járnak, mert rendkívül kedvező áron és nagy választékban kaphatnak klímát.