Milyen talajcsavarok léteznek? Mely tényezők határozzák meg a talajcsavar árát?

Mutatjuk.
Milyen talajcsavarok léteznek? Mely tényezők határozzák meg a talajcsavar árát?

A talajcsavarok alkalmazása bölcs döntés lehet, amennyiben szeretnél egy gyorsan és egyszerűen telepíthető, strapabíró, ellenálló, hosszú élettartammal rendelkező és ráadásul környezetbarát építészeti megoldást választani. A talajcsavar sokszínű felhasználása azok sokoldalúságában rejlik. Több típusú talajcsavarral is találkozhatsz a piacon, amely különböző teherbírásról és így különböző felhasználási módról árulkodhat.

Milyen talajcsavarok közül válogathatsz a piacon? Melyek a legfontosabb információk, amelyekkel érdemes tisztában lenned a választás során? Melyik talajcsavar felel meg leginkább terveidnek? Olvass tovább és tudj meg többet a talajcsavarok jellegzetességeiről, hogy az igényeidnek legmegfelelőbbet válaszd!


A talajcsavarok típusai

Mindenekelőtt érdemes megkülönböztetni a lakossági és az ipari felhasználású talajcsavarokat. Értelemszerűen az ipari felhasználás esetében nagyobb teherbírású eszközökre van szükség, míg a lakossági vonalon kisebb teherbírásúra. Nem minden esetben lehet azonban általánosítani, hiszen nagyban meghatározza a választást az épület rendeltetése és nagysága, valamint a talaj minősége egyaránt.


A talajcsavar méretét befolyásoló tényezők

- A talajcsavar méretét a talajtípus is befolyásolja, más jellegű talajcsavarra van szükség homokos, agyagos és köves talajban. Sőt mi több, stégek építésekor van lehetőség víz alatti elhelyezésre is, így ebben az esetben kifejezetten erre a célra létrehozott talajcsavarra lesz szükséged.

- Az építmény súlya, valamint az épület terhelhetősége is beszédes, hiszen meghatározó, hogy milyen célra szánod azt. Nem mindegy, hogy egy egyszerű kerítéselemet, egy napernyőt, vagy esetleg egy komplett mobilházat szeretnél-e telepíteni.


A talajcsavar mérete és rendeltetése

Összességében 5 különböző széria létezik, amely mind más célt szolgál: ETF, ETU, ETG, az ETR és az ETM szériába tartozó darabokkal találkozhatsz. Az M és az F széria tagjai alkalmasak bármilyen konstrukció és keret alátámasztására. Míg a G széria darabjai rudak, csövek és egyéb profilok befogadására, valamint rögzítésére hivatottak, végül az U szériába tartozó talajcsavarok oszlopok és cölöpök rögzítéséhez kiválóak. Végül az R széria tagjai teraszok, valamint kisebb fa- és fémszerkezetes házak alátámasztásaként szolgál.

Átmérő és hosszúság tekintetében 60, 68, 76 mm-es átmérők közül válogathatsz, hossz esetében is kifejezetten széles a skála: 1000, 1200, 1400, 1600, 1800, de akár 2000 mm is lehet.


Kérd a szakértők véleményét!

A méret kiválasztása előtt érdemes szakemberrel konzultálni annak érdekében, hogy valóban a legideálisabb típust válaszd ki, igényeidnek megfelelően. A talajcsavar méretét összességében a két legfontosabb dimenziója határozza meg: a hosszúság, valamint az átmérő. A termékkódon egyszerűen leolvasható a milliméterben megadott méret, így már első pillantásra tudni fogod a leglényegesebb információkat.

Az eszköz mérete és a teherbírása összességében meghatározza a talajcsavar árát is. Pontos árajánlat érdekében fordulj egy megbízható, szakértői csapathoz!

Média partner: DLX MEDIA marketing ügynökség

Kapcsolódó cikkek