Mostantól háromszor több alkoholmentes Guinness sör kerül piacra, mint korábban

Növekszik a kereslet az alkoholmentes sörök iránt. Ezért is növeli közel 300 százalékkal a Guinness 0.0 termelését a Diageo, miután 25 millió eurós beruházást hajtott végre a St. James's Gate-i telephelyén.
Mostantól háromszor több alkoholmentes Guinness sör kerül piacra, mint korábban

Jelenleg a St. James's Gate az egyetlen hely, ahol a Guinness 0.0-t gyártják, majd exportálják az Egyesült Királyságba, Európába, az Egyesült Államokba, Kanadába, a Közel-Keletre és Dél-Koreába. A dublini telephelyre hat új feldolgozóedény került, amelyek félmillió hektoliter (90 millió korsónyi) sör előállítására képesek.

Barry O'Sullivan, a Diageo Ireland ügyvezető igazgatója elmondta: "A Guinness 0.0 mostanra Írországban és Nagy-Britanniában is az első helyen áll az alkoholmentes sörök között négyes kiszerelésben.

A St James's Gate termelési kapacitásának bővítése a Guinness 0.0 minőségét és az alkoholmentes kategória növekedését bizonyítja, mivel a fogyasztók egyre nagyobb választékot keresnek a különböző alkalmakra. Arra számítunk, hogy a Guinness 0.0 növekedése egy újabb export-sikertörténet lesz Írország számára."

Az Innova Market Insight piackutató ügynökség szerint a bevezetett italok körében jelenleg mindössze 10-ből 4 alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes, utóbbiak piaca azonban 28 százalékkal nőtt az elmúlt 6 évben.

Eközben már kivitelezés alatt áll a Diageo terve, hogy alkoholmentes sörüket idén nyáron Írország-szerte csapoltan is elérhetővé tegye a kocsmákban. A Guinness 0.0 eddig csak dobozos kiszerelésben volt kapható az ír bárokban, július közepétől lesz kapható csapolt változatban is. A cég előrejelzése szerint a Guinness 0.0 az elkövetkező években az összes írországi eladás akár 10 százalékát is kiteheti majd.

Kapcsolódó cikkek

Ezért olyan fontos a vákuumtechnológia

Miért olyan fontos a vákuumtechnológia?

Kevesen sejtik, valójában mennyi mindenre használjuk.

A környezetbarát csomagolás gyártása

A környezetbarát csomagolás gyártása

Eljött a tudatos vállalkozások ideje.